Weert Magazine
15 december 2023: Ton Adriaens

Marjolein de Zwart: ‘Een handboek Omgaan met verlies bestaat niet. Het is zoeken naar wat bij jou past.’

Enkele dagen na haar eerste verjaardag, op 2 oktober 2021, overleed Fleur het dochtertje van Jarno en Marjolein de Zwart aan een onverwachte hartstilstand. Het verdriet was immens maar al vrij snel nam moeder Marjolein (34) zich voor mooie herinneringen aan Fleur te bewaren. Ook inspireerden de vragen van Fleurs broertjes Max en Mike haar tot het maken van een kinderboek over verlies, verdriet en herinneringen. Ze kwam er namelijk achter dat er weinig kinderboeken waren die antwoord gaven op de directe vragen van kinderen over bijvoorbeeld begraven of cremeren.

Wendy Online
12 oktober 2023
In de rubriek ‘Vrouwen met Impact’ spreekt WENDY met vrouwen die een verschil maken voor onze maatschappij. Deze week is de Kinderboekenweek. Marjolein (34) vertelt over haar nieuwe Kinderprentenboek Nu ga ik dag zeggen. Marjolein verloor in 2021 haar dochtertje Fleur. Een onvoorstelbaar verlies, maar dit onthulde ook een opvallend inzicht. Ze leerde dat haar kinderen veel directe vragen hadden rondom de dood. Met het kinderprentenboek reikt ze het concept rouw en verlies op een zachte manier aan.

Weert de Gekste
2 oktober 2023
Stramproy – In Gemeenschapscentrum De Zaal in Stramproy vond afgelopen vrijdag een hartverwarmende boekpresentatie plaats voor het boek ‘Nu ga ik dag zeggen’, geschreven door Désirée de Cock en Marjolein de Zwart. Vanaf half 8 ontstond er een lange rij mensen die speciaal kwamen voor deze bijzondere gelegenheid.

l1 – Route Regio – Rian en Ruud
26 september 2023
Vriendinnen Marjolein de Zwart en Désirée de Cock presenteren deze week hun boek ‘Nu Ga Ik Dag Zeggen’. Een prenten- en invulboek om kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 10 jaar te leren omgaan met verlies, rouw en herinneren.

Marjolein weet uit eigen ervaring wat het is om een kind te verliezen. In 2021 verloor ze haar dochtertje Fleur van net één jaar. Na dit verlies ontdekte ze dat er weinig kinderboeken zijn die antwoord geven op de directe vragen van kinderen.

RTL Nieuws online
22 september 2023
Geheel onverwachts overleed twee jaar geleden het dochtertje van Marjolein de Zwart (34), ze was pas een jaar oud. Dit inspireerde haar tot het maken van een kinderboek over verlies, verdriet en herinneringen. “De impact van zo’n verlies is op kinderen groter dan mensen in de gaten hebben.”

Weert de Gekste
29 juli 2023
“We willen kinderen die verlies en rouw meemaken, leren omgaan met de situaties waarin ze terecht komen. We leggen deze situaties stap voor stap uit in het verhaal en geven handreikingen hoe je mooie herinneringen kunt maken,” vertellen Désirée de Cock en Marjolein de Zwart, de makers van het boek. “We willen verlies bespreekbaar maken en doen dat op een open, eerlijke en warme manier.”