De volgende organisaties kunnen wellicht hulp of steun bieden.


Make a Memory

Stichting Make a Memory fotografeert op verzoek van ouders en via bemiddeling van zorgprofessionals ernstig zieke, terminale en overleden kinderen in de leeftijd van 23 weken (zwangerschap) tot en met zeventien jaar.

Troost.nl

Troost.nl wil je helpen om je weg te vinden bij verlies, afscheid en gemis. De eerste dagen rondom het overlijden van je kindje zijn al moeilijk genoeg. Er komt zoveel op je af, het nemen van afscheid, het regelen van het afscheid. Troost.nl kan helpen tijdens elk stadium op de weg van verliezen, verwerken en vooruitkijken.

Steunpunt Nova Verloren verwachting

Landelijk steunpunt voor ouders die hun baby verliezen. Wanneer welkom heten en afscheid nemen samenkomt. We willen je helpen om richting te geven in een verwarrende en emotionele tijd van verlies. Op de ouder-pagina vind je negen afbeeldingen waar je alle informatie vindt die mogelijk bij jouw situatie past. Onderaan elke ouderpagina vind je praktische informatie over de dagen tot de uitvaart, de wet- en regelgeving, de uitvaart, boeken, muziek, rouw- en nazorg, broer(s) en zus(sen) en weer aan het werk.

Stichting Nooit Voorbij

Stichting Nooit Voorbij helpt ouders, broertjes en zusjes van een overleden kind bij de verwerking van hun verlies, door bijvoorbeeld het schrijven van een boek en lotgenotenbijeenkomsten.

OOK – Ouders Overleden Kind

Vereniging Ouders Overleden Kind, een zelfhulporganisatie van en voor ouders van overleden kinderen. Ze bieden als ervaringsdeskundige ouders herkenning, troost en perspectief aan lotgenoten

Stichting Félice

Ouders die hun kindje net verloren hebben, worden ineens geconfronteerd met het organiseren van een afscheid. Iets waar je als ouder waarschijnlijk nooit over hebt nagedacht. Het op een mooie manier afscheid nemen kan enorm helpen in het rouwproces. En ook na de uitvaart blijft aandacht voor het grote gemis heel belangrijk. Stichting Félice helpt het verdrietige afscheid van een jong kindje een beetje mooier te maken.

Stille Levens

Kenniscentrum Babysterfte is opgezet door ouders van een overleden baby én geboortezorgverleners. Stille Levens is er voor ouders van een overleden baby, ongeacht de zwangerschapsduur en ongeacht hoe lang geleden het verlies is. Bij Stille Levens kun je terecht voor steun die gegeven wordt door professiofneel getrainde ervaringsdeskundigen en voor uitgebreide kennis en informatie via website, via kosteloos te downloaden brochures en via sociale media.