Over Marjolein

Ik ben Marjolein (33) getrouwd met Jarno en mama van 4 kinderen Max (7), Mike (5), Fleur (1*) en Jim (0). Eind 2021 verloren wij plots onze dochter Fleur.

Helaas heb ik in mijn leven twee grote ervaringen met verlies moeten meemaken. In 2015 verloor ik mijn 23-jarige broer Freek na een verkeersongeluk en in 2021 moest ons gezin plotseling afscheid nemen van onze 1-jarige dochter Fleur.

Deze moeilijke periodes in mijn leven inspireerden om mijn gedachten op papier te zetten en zo ontstond de Instagram pagina @nugaikdagzeggen. Na het overlijden van onze dochter Fleur ervaarde ik in de rouwfase van Max en Mike veel directe vragen. Om ze te ondersteunen en te helpen begrijpen wat verlies betekent, las ik prentenboeken voor die hen troost boden en hen hielpen in hun rouwproces. Echter miste ik een boek dat het hele proces van verlies tot en met het afscheid nemen beschreef. Er zijn namelijk zoveel nieuwe en indrukwekkende situaties die kinderen meemaken in deze periode.

Samen met vriendin Désirée, die prachtig kan schrijven en illustreren is het prentenboek ‘Nu ga ik dag zeggen’ tot stand gekomen. We hopen dat ons prentenboek kinderen troost en steun biedt tijdens deze moeilijke periode en helpt hen op een liefdevolle en eerlijke manier te leren over verlies, afscheid en het maken van herinneringen. Het verhaal Nu ga ik dag zeggen is gebaseerd op het waargebeurde verlies van Fleur waarbij we herkenbare situaties uit deze periode van rouw hebben verwerkt in een eerlijk en kindvriendelijk verhaal.

Over Désirée

Mijn naam is Désirée (37) en ik ben getrouwd met Tiddo. Samen hebben wij een zoontje Thomas (5). Al van kleins af aan schrijf en teken ik graag, met name aquarel. De liefde voor het schrijven en aquarel is weer opgebloeid tijdens de zwangerschap van Thomas.

Geraakt door het verlies van Marjolein en haar gezin voelde ik de roep om samen met Marjolein een prentenboek te maken als eerbetoon aan Fleur. Ik heb altijd een bijzondere band met Fleur gevoeld. Naar mijn gevoel heeft zij tijdens het maken van dit boek altijd aan onze zijde gestaan en staat ze daar nog steeds.
Op basis van de ingrijpende ervaring van Marjolein kwam vanuit mij al snel een verhaal op papier dat we hebben gebruikt als basis voor het prentenboek. Daarnaast heb ik met veel liefde en aandacht de illustraties gemaakt om het verhaal te ondersteunen.


Vanuit mijn achtergrond als toegepast psycholoog kan ik zeggen dat we een waardevol en compleet boek hebben gemaakt voor iedereen die te maken krijgt met een soortgelijk verlies. Ik gun iedereen die hetzelfde moet doormaken liefde om zich aan vast te houden. Ik hoop dat ons boek hieraan kan bijdragen, want mijn grote wens voor dit boek is dat de aandacht en de liefde die wij in dit boek hebben gestoken voelbaar is voor de lezer.