Nu ga ik dag zeggen

De visie van "Nu ga ik dag zeggen" is om verlies, afscheid en rouw bespreekbaar te maken bij kinderen en ouders, om hen te helpen bij het koesteren van hun herinneringen en de liefde die altijd in hun hart zal blijven bestaan. Het verhaal, samen met het invulboek en het persoonlijk verhaal van Marjolein geeft waardevolle informatie over verlies, afscheid en het creëren van blijvende herinneringen. We hopen dat het boek ondersteuning kan zijn in het rouwproces van kinderen en hun families. "Het verhaal dat je begeleidt in je zoektocht naar de juiste woorden bij een verlies.
Het doel van 'Nu ga ik dag zeggen' is om rouw bespreekbaar te maken en kinderen te helpen bij het begrijpen van verlies, afscheid en herinneringen. Het boek is bedoeld om kinderen te leren hoe ze herinneringen kunnen koesteren en de liefde blijven voelen die altijd in hun hart zal blijven bestaan, zelfs na het verlies van een dierbare. Het invulboek dat na het verhaal volgt, biedt kinderen de mogelijkheid om hun eigen herinneringen vast te leggen en hun gevoelens te uiten. Hierdoor kan het boek een waardevol hulpmiddel zijn tijdens het rouwproces van kinderen en hun families.

Boek

Het boek 'Nu ga ik dag zeggen' bevat 3 hoofdstukken:
 • Het verhaal - Nu ga ik dag zeggen - 23 pagina's
 • Herinneringen invulboek - 4 pagina's
 • Informatief - Marjolein vertelt over haar persoonlijke ervaring met verlies en geeft meer informatie over afscheid nemen van een kind, verlies en rouw bij kinderen en het maken van blijvende herinneringen - 7 pagina's
 • Overige pagina's 6
Het is een fictief verhaal over de vosjes Sam, Bobbi en Lenny en de Grote Vossen.

In het verhaal zijn herkenbare situaties verwerkt die kinderen kunnen meemaken tijdens een verlies. Denk aan situaties zoals:
 • Ouders die niet thuis zijn omdat ze logeren in het Ronald McDonald Huis
 • Het missen van een dierbare die in het ziekenhuis ligt
 • Het hebben van een slecht nieuwsgesprek
 • Het thuiskomen van een overleden dierbare
 • De rol van een afscheidsverzorger
 • Het begraven en cremeren van een dierbare
 • Het bewaren van herinneringen

 • Marjolein vertelt over:
 • Haar persoonlijke ervaring met verlies
 • Afscheid nemen van een kind
 • Verlies en rouw bij kinderen
 • Het maken van herinneringen

 • De opbouw van het boek is als volgt:
 • Het verhaal - Nu ga ik dag zeggen
 • Herinneringen invulboek - 4 pagina's
 • Informatief - Marjolein vertelt over haar persoonlijke ervaring met verlies en geeft meer informatie over afscheid nemen van een kind, verlies en rouw bij kinderen en het maken van blijvende herinneringen
 • Het is een compleet 3-in-1 boek.
  Ja, het boek is breed inzetbaar om kinderen meer te leren over verlies, verdriet en herinneringen. Nu ga ik dag zeggen biedt troost en ondersteuning aan kinderen die een oma, opa, ouder, broertje, zusje, vriend, of een huisdier hebben verloren. In het boek worden geen relaties tussen te personages beschreven. Kinderen kunnen daardoor het verhaal verbinden aan hun eigen persoonlijke situatie.
  Het is een prentenboek en invulboek is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

  Het informatieve hoofdstuk is geschikt voor volwassenen.
  Het is een 3 in 1 boek.
  Met hierin een prentenboek, invulboek en informatief boek. Daarnaast is erg zorgvuldig nagedacht over doel, verhaal personages.
  We laten de gender invulling van de personages Sam, Bobbi en Lenny en de Grote Vossen over aan de lezer.
  Voel de ruimte om de personages in het boek te verbinden aan jullie persoonlijke situatie.
  De grote Vossen zijn de opvoeders van Sam, Bobbi en Lenny.
  In het boek beschrijven we de opvoeders niet als papa of mama maar als de grote Vossen.
  Dit is een bewuste keuze aangezien opvoeders niet altijd traditioneel man en vrouw zijn of papa en mama.
  Waarom wij kozen voor de personages:

  Dokter uil:
  Een dokter is een geleerd persoon en een uil staat symbool van wijsheid.

  Eekhoorn (Verpleegkundige):
  Eekhoorns zijn ijverig en slim. Ze zijn snel, zorgzaam en bewust van zijn eigen kunnen. Zie je de oranje schoenen? Deze staan symbool voor een voor ons belangrijke verpleegkundige uit het UMC Nijmegen.

  Beer de afscheidsverzorger:
  Als afscheidsverzorger kom je binnen in een situatie vol verdriet en emotie. Een beer is begripsvol, knuffelbaar, vredig, heeft een groot hart en empathie.
  Het hotel dichtbij het ziekenhuis is natuurlijk het Ronald McDonald huis. Ze geven ouders de mogelijkheid altijd dichtbij hun kind te zijn. Zie je de liefde die uit de schoorsteen komt?
  Nee, en vanwege copyright is op dit moment geen intentie om een digitaal boek uit te brengen.
  Dat is mogelijk! We beoordelen elk verzoek individueel. Vul het contactformulier in!
  Ja, dit is mogelijk. Contact opnemen is mogelijk door te mailen naar info@marjoleindezwart.nl. Geef in de mail aan voor welke doelgroep de lezing bedoeld is en met doel. Meer informatie: www.marjoleindezwart.nl

  Verpakken en Verzenden

  Je bestelling wordt binnen 2 werkdagen na ontvangst van de betaling verzonden. We doen ons uiterste best om het pakket zo snel mogelijk bij jou aan te laten komen. Post NL(Nederland) en Mondial Relay (België) bezorgen jouw pakket na de eerste bezorgpoging bij de dichtstbijzijnde Pickup parcelshop. We hebben geen invloed op de levertijd van de pakketdienst.
  We verzenden met Post NL(Nederland) en Mondial Relay (België). Wij hebben geen invloed op de levertijd van de pakketdienst.

  van-mama.nl

  Marjolein:
  Op van-mama.nl komt al mijn creativiteit samen en vind je een verzameling van zorgvuldig geselecteerde geboorte- en troostcadeaus die bedoeld zijn om een lichtpuntje te bieden in moeilijke tijden. Elk cadeau is ontwikkeld en gemaakt met liefde en zorg door mijzelf of mama's die dicht bij mij staan. Het zorgvuldig samengestelde assortiment omvat onder andere het boek "Nu ga ik dag zeggen", troost-/geboorteknuffels, kaarsen en verhalen, wenskaarten en andere producten die troost en steun kunnen bieden. Ik hoop dat het boek en de producten in de webshop bijdragen aan de liefde en herinneringen die altijd in ons hart zullen blijven bestaan, zelfs als je afscheid moet nemen.
  Op de Instagram pagina @borduurwerkjes_van_mama vind je het volledige aanbod van borduurproducten. Deze zijn te bestellen via het contactformulier op www.van-mama.nl of via een DM op Instagram.
  Dat is mogelijk, deze zijn op vraag te bestellen via het contactformulier op www.van-mama.nl of via een DM op Instagram.
  Ik wil een gepersonaliseerd product bestellen met SPOED (bijvoorbeeld vanwege een afscheid of kraamvisite), neem dan contact op via het contactformulier en beschrijf je wensen. Dan beoordeel ik of het haalbaar is om deze bestelling aan te nemen.
  Als u niet tevreden bent met uw bestelling, heeft u als consument een wettelijke opzegtermijn van veertien dagen voor alle aankopen in onze webshop, behalve voor gepersonaliseerde producten. U moet uiterlijk op de laatste dag van deze periode van 14 dagen de retour aanmelden via het retourformulier en het product binnen veertien dagen retourneren. Nadat wij uw product hebben ontvangen, boeken we het bedrag binnen veertien dagen terug. Zorg ervoor dat het product goed verpakt is en in dezelfde staat verkeert als waarin u het heeft ontvangen. Bij beschadiging of afwijking kunnen er kosten in mindering worden gebracht. Bij boekretouren letten wij op beschadigingen, vingerafdrukken, vlekken en ezelsoren. Wij vragen altijd om het ordernummer. Als het product in ongebruikte staat verkeert, zullen we het terugbetalingsproces starten. Het verschuldigde bedrag zal binnen 14 dagen na ontvangst van de retournering worden terugbetaald. Let op: de reeds betaalde kosten voor verpakking en verzending krijgt u terugbetaald. De retourkosten zijn voor u.
  Retourneren is niet van toepassing op gepersonaliseerde producten.