Nu ga ik dag zeggen


Op een prachtige dag in de herfst rent Sam door een stapel bladeren en roept: “Tikkie, jij bent hem!” Bobbi blijft staan. “Ik heb geen zin in tikkertje zonder Lenny.” Een traan loopt over Bobbi’s wang.
Het verhaal van familie Vos speelt zich af in het dierenbos. Vosje Lenny komt in het ziekenhuis terecht en is helaas te zwak om te blijven leven. In het bos leren Bobbi en Sam op een eerlijke en liefdevolle manier over het nemen van afscheid, rouwen en het maken van herinneringen.


Het verliezen van een dierbare is een onvermijdelijk onderdeel van het leven en iedereen ervaart verlies op een eigen manier.

Dit verhaal over verlies is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Marjolein de Zwart, geschreven en geïllustreerd door Désirée de Cock. Het is een zeer compleet prentenboek waarin kinderen hun eigen ervaringen kunnen opschrijven. Ook vertelt Marjolein over haar persoonlijke ervaring met verlies en afscheid nemen. Ze geeft meer informatie over verlies en rouw bij kinderen en het maken van blijvende herinneringen.